Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Mihnea Motoc, victima cozilor de la secţiile de votare din străinătate: M-am simţit umilit

facebook.com

Fostul ambasador al României în Marea Britanie, Mihnea Motoc, s-a plâns că nu a putut vota după ce a stat trei ore la coadă la o secție de votare la Londra.

Motoc, care a fost și ministru al Apărării, a povestit, într-o postare pe Facebook, că nu și-a putut exercita dreptul constituțional în reprezentanța în care a lucrat șapte ani și a susținut că s-a simțit umilit și insultat la fel ca și ceilalți români care au trecut prin aceeași situație.

După 3 ore de stat la coadă, orele 21 m-au găsit la zece metri de intrarea în Reprezentanța unde am lucrat 7 ani. Nu am putut vota.

La fel ca mai multe sute de compatrioți.

Aceeași umilință – de nejustificat – a cozilor astronomice, aceeași indignare în fața imposibilității de a-ți exercita dreptul elementar de vot, aceeași strangere de inimă pentru diplomații care muncesc până la epuizare în comisiile de votare.

Mă insultă surpriza celor ce refuză să înțeleagă că o parte mare de Românie trăiește altundeva și că ea poate dori la fel de mult ca cei din țară să își exprime opțiunile.

Resursele pentru votul în exterior nu se pot determina rigid pornind de la prezumția negativă, ci trebuie construite pe așteptarea că oamenii vor dori să vină la vot.

Mobilizarea extraordinară e însă ce contează cel mai mult. Întotdeauna mi s-a demonstrat că greșeala primă în tot ce ține de alegeri e subestimarea sagacității politice colective.

Națiunea are întotdeauna dreptate!”, a scris Mihnea Motoc pe Facebook, conform b1.ro.

Plecaţi în ţări străine pentru un trai mai bun, cei mai mulţi, departe de familii, românii din diaspora au arătat că nu şi-au abandonat ţara. Însetaţi, nemâncaţi, cu bebeluşi în braţe, sute de mii de români au stat şi nouă ore la coadă pentru a vota. Iar alte zeci de mii de români din diaspora nu au mai apucat să voteze. Revolta lor a atins cote maxime, după ce autorităţile de la Bucureşti au decis să nu prelungească programul de votare, după ora 21:00. Românii din diaspora spun că au retrăit umilinţa din anul 2014.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *