Mii de funcționari din Jakarta trec la telemuncă pentru a îmbunătăți calitatea aerului

poluare
sursa: unsplash

Mii de funcţionari publici din capitala indoneziană au fost invitaţi să lucreze de la distanţă începând de luni, în cadrul unui proiect guvernamental de ameliorare a calităţii aerului din metropolă, conform unei note oficiale, informează AFP.

Potrivit acestui text guvernamental, proiectul are două obiective: reducerea ambuteiajelor în Jakarta în timpul summitului Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la începutul lunii septembrie şi „diminuarea nivelurilor de poluare a aerului” din capitala indoneziană.

În cadrul acestui program de telemuncă, jumătate dintre funcţionarii angajaţi de administraţia Jakartei au fost rugaţi să lucreze de acasă începând de luni pentru o perioadă de două luni.

Potrivit agenţiei regionale a funcţionarilor publici, municipalitatea din Jakarta avea angajate circa 50.000 de persoane în luna iulie.

Jakarta şi conurbaţia sa de circa 30 de milioane de locuitori au înregistrat recent un nivel de particule fine PM2,5 mai mare decât cel al unor oraşe foarte poluate precum Riad, Doha sau Lahore (Pakistan).

Capitala arhipelagului din Asia de Sud-Est a fost cel mai poluat oraş din lume timp de patru zile la începutul lunii august, potrivit companiei de monitorizare a calităţii aerului IQAir.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: