Skip to content
Iași Politică Știri locale

Mii de ieşeni în protest pe străzile municipiului: „Magistrati, nu cedati!”, Justiţie, nu coruptie

ziaruldeiasi.ro

Peste 2.000 de ieşeni s-au strâns ieri seară în Piaţa Unirii şi au protestat împotriva ordonanţei de urgenţă pe Justiţie adoptată de Guvern săptămâna trecută.

Oamenii au început să se strângă în jurul orei 18. Ei s-au organizat pe reţelele de socializare. Protestatarii au venit echipaţi cu steaguri (României, Uniunii Europene şi SUA) şi vuvuzele. Ei au scandat: „Magistrati, nu cedati!”, Justiţie, nu coruptie!”, „Hoţii la închisoare, nu la Guvernare”! „PSD, ciuma rosie”. Deseori, şoferii care treceau prin faţa Pieţei îşi arătau solidaritatea cu manifestanţii prin claxoane. În jurul orei 19,30, oamenii au plecat în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare, spre sediul PSD.

Acolo au strigat: „Europa ajutor, Dragnea e infractor!”, „Noi suntem poporul, jos cu infractorul! sau „Dragnea la puşcărie”. În faţa sediului partidului de guvernământ a fost afişată o fotografie cu Laura Codruţa Kovesi, pe care era scris un mesaj de susţinere pentru ca aceasta să ocupe funcţia de procuror european. Guvernul a anunţat că nu o susţine în acest demers. Ulterior, ieşenii s-au deplasat în coloană spre bulevardul Anastasie Panu, Târgu Cucu, Independenţei şi au ajuns din nou în Piaţa Unirii, unde protestul s-a terminat fără incidente. În mulţime s-au aflat şi membrii ai USR, printre care: Filip Havârneanu, Cosette Chichirău. Proteste similar au fost şi în Cluj, Timişoara, Sibiu, Galaţi, Bacău şi nu în ultimul rând în Bucureşti. În capitală, protestul a avut o amploare mult mai mare, informează ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *