Mii de locuinte, cumpărate de români în Dubai și Spania. Cât costă cele mai ieftine

Sursa foto: Pexels

Datele unei companii de consultanță imobiliară arată că investitorii români rezidenți în România au cumpărat în 2023 câteva mii de proprietăți doar în Dubai și Spania. 

Compania de consultanță imobiliară SVN Romania și-a extins activitatea peste granițe prin lansarea diviziei SVN Overseas, care oferă consultanță și brokeraj pentru zeci de proiecte rezidențiale, dintre care aproximativ 20 în regim de exclusivitate pentru cumpărătorii români. În plus, compania vizează și extinderea în România prin 15 noi birouri regionale în principalele centre economice dar și în București și împrejurimi.

SVN Overseas a încheiat în ultimele luni zeci de acorduri și contracte de reprezentare cu companii imobiliare care dezvoltă proiecte rezidențiale premium și de vacanță în Bali, Bulgaria, Dubai, Republica Dominicană, Spania (Costa del Sol și Costa Blanca) și Zanzibar. Datele companiei arată că investitorii români rezidenți în România au cumpărat în 2023 câteva mii de proprietăți doar în Dubai și Spania.

Proprietățile din portofoliul SVN Overseas au prețuri care pleacă de la 37.600 de euro în Dubai, respectiv 72.000 de euro în Bali, și pot urca până la câteva milioane de euro pentru cele mai scumpe proprietăți amplasate în Dubai și Costa del Sol.

În general, prețurile unei proprietăți amplasate în străinătate se situează în jurul valorii de câteva sute de mii de euro, cumpărătorii dorind să realizeze un plasament financiar în vederea obținerii unui randament din închiriere hotelieră dar și să beneficieze de o casă de vacanță într-o destinație de vacanță.

Extinderea peste granițe a activității SVN Romania a venit ca urmare a creșterii semnificative a numărului celor care investesc într-o proprietate amplasată în străinătate. Randamentele potențiale care pot fi obținute din exploatarea hotelieră depășesc peste 15% pe an în anumite piețe, precum Bali sau Zanzibar, la care se adaugă aprecierea valorii în timp și posibilitatea de a îți petrece vacanțele într-o destinație exotică. Anual se înregistrează câteva mii de tranzacții de acest tip”, a afirmat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: