Skip to content
Politică

Sute de oameni în fața Guvernului pentru susținerea Laurei Kovesi. Alte mii în toată țara

Peste două sute de persoanei s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală la un protest de susţinere faţă de Laura Codruţa Kovesi. Manifestaţii au loc şi în alte oraşe din ţară. La Sibiu, aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă.

Suntem oficial în dictatură! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţa Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura in faţa Parlamentului European”, scrie pe pagina de Facebook pe care a fost anunţată manifestaţia din Bucureşti.

Manifestanţii au strigat numele Codruţei Kovesi. Unii dintre ei au steaguri tricolore.

La Sibiu, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Mare pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Protestul intitulat ”Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!” a fost organizat pe reţelele de socializare de către comunitatea ”Vă vedem din Sibiu”.

”Infractorii disperaţi sunt, cum ştim, cei mai periculoşi. Infractorii disperaţi care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetăţenii României sunt trataţi represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut şi aseară, când împotriva Laurei Codruţa Kovesi au fost îndreptate forţele represive ale Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor – pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ţine, ca şi până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa – şi aşa va rămâne”, au transmis organizatorii, conform Adevărul.

Sibienii au început să se strângă în piaţa centrală încă de la ora 18.00 şi în jurul orei 19.00 au plecat în marş pe străzile oraşului. Oamenii au vuvuzele, fluiere, steaguri ale Uniunii Naţionale, dar şi tricolore. Se scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii”, ”Guvern de hoţi şi de mefioţi”, ”Viorica, nu uita gramatica”, ”Kovesi nu uita, Sibiu-i de partea ta”, ”Vrem Corduţa la Bruxelles”, ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, dar şi ”Tudorele, fă ceva: Demisia”.    Printre manifestanţi se află şi liderul USR, Dan Barna, dar şi membri ai acestui partid. De altfel, USR Sibiu a amânat Conferinţa municipală pentru a putea participa la protest.

Manifestaţii sunt organizate în Cluj-Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Constanţa, Târgu Mureş, Oradea, Iaşi, Braşov, Craiova.

1 comentariu la “Sute de oameni în fața Guvernului pentru susținerea Laurei Kovesi. Alte mii în toată țara

  1. Cam….putini baih ! Foarte putini strigatori la….aer au mai …ramas sa conturbe ….linistea publica in Rrhhomanica condusa de-un….sas !!! Rezultatu` …pot sa vi-l imaginati si …singuri ! Nu trebuie sa vi-l spun ….eu ! Sictir !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *