Skip to content
Politică

Mii de oameni în stradă, la Tel Aviv: protest împotriva corupției Guvernului

mediafax.ro

Zeci de mii de israelieni au participat sâmbătă seara, la Tel Aviv, la o demonstrație împotriva corupției guvernului și a premierului Benjamin Netanyahu

Protestatarii care au luat parte la „Marșul Rușinii”, ce a urmat unei demonstrații similare de săptămâna trecută, i-au cerut lui Netanyahu să demisioneze în urma acuzațiilor de corupție împotriva lui și a numeroși asociați ai săi.

Numeroși manifestanți au purtat măști-cap de porc și au scandal sloganuri precum „Rușine”, „Mafia” și „Oamenii corupți trebuie să plece”, informează duminică dpa, citat de Agerpres.ro

Partidul lui Netanyahu, Likud, i-a acuzat pe protestatari că divizează poporul israelian într-o perioadă în care țara este ținta unui control internațional riguros în urma deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a muta ambasada SUA din Tel Aviv în acest oraș.

La ora actuală, premierul conservator al Israelului face obiectul a două cercetări penale. Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la personalități foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer și un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *