Skip to content
Sport

UPDATE Nunta regală – mii de oameni se adună la Windsor. Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex

theaustralian.com.au

UPDATE 15.10: Prinţul Harry şi Meghan Markle au părăsit Castelul Windsor într-o trăsură, ca soţ şi soţie.

UPDATE 14.40: Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au spus jurămintele de căsătorie şi au schimbat inelele. Ei sunt oficial căsătoriţi religios.

UPDATE 13:40: Masina în care se află Meghan Markle, viitoarea Ducesă de Sussex, a plecat spre Castelului Windsor.

Mii de oameni, admiratori ai familiei regale britanice sau simpli curioşi s-au adunat sâmbătă dimineaţă în oraşul istoric Windsor, din apropiere de Londra, pentru a sărbători nunta anului dintre prinţul Harry şi actriţa americană Meghan Markle, o căsătorie despre care se spune că va aduce un suflu nou instituţiei monarhiei britanice care încearcă să se menţină relevantă în lumea modernă, potrivit reuters.com.

Milioane de oameni vor urmări ceremoniile din faţa televizoarelor. Popularul prinţ Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a şi până acum unul dintre cei mai râvniţi burlaci din lume, se căsătoreşte cu vedeta seriei de televiziune „Suits” la Capela St. George a castelului Windsor, o capelă ce datează din secolul XV.

Ofiţeri de poliţie, înarmaţi cu arme semiautomate, patrulează pe străzile din Windsor şi pe acoperişurile clădirilor au fost trimişi lunetişti. Din loc în loc, în jurul castelului, au fost amplasate puncte de control.

Peste 100.000 de admiratori ai familiei regale britanice vor ieşi azi pe străzile înguste ale oraşului Windsor, aflat la 30 de kilometri vest de Londra. Castelul Windsor a fost reşedinţă pentru 39 de regi britanici începând cu anul 1066

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *