Skip to content
Politică

Mii de pelerini au așteptat peste 10 ore pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva

Peste 12.000 de persoane se află, sâmbătă după-amiază, la rând pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva, timpul de aşteptare al pelerinilor depăşind zece ore.

Potrivit organizatorilor pelerinajului religios de la Iaşi, până sâmbătă după-amiază au trecut pe la racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva aproximativ 75.000 de credincioşi. Totodată, peste 12.000 de oameni aşteaptă la rând pe străzile din jurul Catedralei, timpul de aşteptare pentru a ajunge la raclă depăşind zece ore, potrivit news.ro.

În cursul zilei de sâmbătă, afluxul de pelerini a crescut faţă de zilele anterioare, iar grupuri de oameni sosesc în permanenţă la Iaşi, cu autocarul sau cu trenul. Pelerinii sunt îndrumaţi către rândul format pe străzile din jurul catedralei şi care măsoară câţiva kilometri.

Până în prezent, în cele trei zile de pelerinaj, peste 180 de oameni au necesitat îngrijiri medicale, iar zece dintre ei au fost transportaţi la spital.

Au fost acordate 21 de amenzi pentru comerţ ilicit şi tulburarea liniştii publice, în valoare totală de 3.700 de lei.

Anul acesta, pelerinii care vin la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se pot închina şi la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse joi seară la Iaşi cu avionul din localitatea Katerini, Grecia.

Mai multe străzi din centrul oraşului sunt închise circulaţiei.

Sfânta Liturghie este programată duminică şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *