Skip to content
Europa

Mii de persoane au ieşit pe străzi în Austria pentru a protesta faţă de introducerea vacinării obligatorii

digi24.ro

Aproape 40.000 de persoane au ieşit, sâmbătă, pe străzi în Austria pentru a protesta faţă de măsurile şi planurile guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării.

Cea mai mare demonstraţie a avut loc sâmbătă în Piaţa Graz. Poliţia a precizat că 30.000 de persoane au mărşăluit prin al doilea oraş ca mărime din ţară, scandând „Pace, libertate, fără dictatură”. Demonstraţii au avut loc şi în Piaţa St. Poelten, Klagenfurt şi Innsbruck. Participanţii au fost în mare parte paşnici, deşi mulţi nu au purtat măşti, anunţă DPA, potrivit News.ro.

Guvernul austriac vrea să introducă din februarie vaccinarea obligatorie, un proiect de lege fiind prezentat în a doua săptămână din decembrie. Un lockdown este în vigoare în ţară începând de luni. Demonstraţii împotriva măsurilor au avut loc la Viena şi weekend-ul trecut.

În Austria, rata de infectare la o săptămână a scăzut uşor, ajungând sâmbătă la 1.030 de noi infecţii la 100.000 de locuitori. De asemenea, proteste masive au avut loc şi în Germania, Italia, Franţa, la Melbourne, în Barcelona.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *