Mii de persoane au protestat în Slovacia împotriva planului guvernului Fico de a dizolva biroul special anticorupţie

Sursa foto: Radovan Stoklasa / REUTERS

Mii de persoane au manifestat din nou marţi în Slovacia, împotriva noului guvern al prim-ministrului populist de stânga Robert Fico, informează miercuri dpa.

Manifestanţii s-au adunat în capitala slovacă Bratislava, dar şi în Kosice, în estul ţării, şi în alte oraşe, a relatat marţi agenţia de presă slovacă TASR.

Protestul, organizat de partidele de opoziţie, a fost îndreptat în primul rând împotriva planului de a dizolva un biroul special al procuraturii ce anchetează asupra cazurilor de corupţie la nivel înalt şi este responsabil cu combatarea crimei organizate şi infracţiunilor politice.

Noua coaliţie formată din trei partide şi condusă de Fico a decis săptămâna trecută să dizolve în regim de urgenţă acest birou special al procuraturii pentru că acesta ar fi fost prea „politizat”.

Opoziţia a atenţionat asupra unei ameninţări la adresa statului de drept şi a acuzat guvernul că încearcă să acopere cazurile grave de corupţie la nivel înalt care s-au înregistat în precedentele guverne conduse de Fico, până în 2020, când se încheiase mandatul său precedent.

Biroul special al procuraturii era menit să lupte în primul rând împotriva bandelor mafiote, dar şi a corupţiei la nivel înalt.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: