Skip to content
Internațional

Mii de refugiaţi sirieni se întorc în provincia Idleb, de teamă că noul coronavirus ar putea face ravagii în taberele din apropierea Turciei

impactfm.ro
" "

Mii de refugiaţi sirieni au început să revină la locuinţele lor din provincia Idleb, în pofida riscului reizbucnirii conflictului dintre forţele guvernamentale şi rebeli, de teamă că noul coronavirus ar putea face ravagii în taberele aglomerate din apropierea graniţei cu Turcia, transmite Reuters.

În ultimul an, aproximativ 1 milion de sirieni au fugit din Idleb şi zonele rurale din nord-vestul Siriei după ce forţele guvernamentale susţinute de Rusia au intensificat campania de recucerire a regiunii controlate de rebeli, după nouă ani de război.

" "
" "

Luptele s-au calmat din luna martie, când Ankara, care susţine unele grupări opuse preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a convenit un armistiţiu cu Moscova, care a susţinut Damascul cu forţe aeriene, informează news.ro.

Nu există încă niciun caz confirmat de coronavirus în nord-vestul Siriei, dar medicii se tem că lipsa infrastructurii medicale şi taberele supraaglomerate de refugiaţi pot transforma rapid o epidemie într-un dezastru umanitar.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *