Mii de români afectaţi după ce una dintre cele mai mari agenţii din turism din România şi-a cerut insolvenţa

turcia vacanta piscina concediu
foto: Facebook

Veste proastă pentru mii de români în plin sezon estival. Una dintre cele mai mari şi mai vechi agenţii de turism din România şi-a cerut insolvenţa. Deja mai mulţi clienţi care au cumpărat vacanţe în Turcia prin ei se plâng pe reţele de socializare ca au rămas fără ghizi sau că nu au fost anunţaţi de nicio procedură.

Turiştii sunt foarte speriaţi şi se întreabă dacă vor mai putea pleca în vacanţă în această situaţie. Sunt foarte multe mesaje pe grupurile de social-media în acest sens.

Agenţia de turism a postat un anunţ oficial pe site prin care spune că pe 14 iulie a înaintat către Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă şi de reorganizare a activităţii şi cere tuturor celor care au luat vacanţe prin intermediul lor să îi contacteze pentru a se vedea dacă aceste sejuri vor mai fi onorate sau nu, scrie observatornews.ro.

O parte dintre turişti vor mai putea pleca în vacanţă, alţii îşi vor primi banii înapoi, spun reprezentanţii agenţiei pentru că există un instrument de garantare de 300.000 de euro special pentru aceste despăgubiri. Nu se ştie însă câte vacanţe vor putea fi onorate şi nici câţi dintre turişti îşi vor primi banii înapoi şi mai ales în cât timp.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: