Mijloacele de semnalizare rutieră vor fi verificate anual de poliție. Termenul în care trebuie remediate problemele

Sursa: Profimedia

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care instituie verificarea îndeplinirii obligaţiei administratorului drumului public de a instala şi de a întreţine mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi celelalte dispozitive speciale de acest fel.

Propunerea legislativă care modifică Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice are ca obiect de reglementare instituirea unui mecanism de verificare a îndeplinirii obligaţiei administratorului drumului public de a instala şi de a întreţine mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi celelalte dispozitive speciale de acest fel.

„Mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi alte dispozitive speciale de acest fel, se asigură, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al căii ferate, după caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere.

După instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale de acest fel, administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră, au obligaţia să verifice că acestea sunt conform avizului prealabil obţinut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL