Miliardarul Charlie Munger, prietenul şi partenerul de afaceri al lui Warren Buffett, a murit la vârsta de 99 de ani

Sursa foto: Reuters

Investitorul miliardar Charlie Munger, prietenul şi partenerul de afaceri de lungă durată al lui Warren Buffett, a murit la vârsta de 99 de ani, transite CNN.

Berkshire Hathaway, firma de investiţii unde Munger a fost vicepreşedinte, a transmis, într-un comunicat de presă, că Munger a decedat „paşnic” într-un spital din California. Nu a fost precizată cauza decesului.

Charles Thomas Munger, cunoscut sub porecla „Charlie”, s-a născut la 1 ianuarie 1924, în Omaha, Nebraska. Munger a servit în armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a părăsit Universitatea din Michigan în 1943, la vârsta de 19 ani. După război, Munger a urmat cursurile Facultăţii de Drept de la Harvard, pe care a absolvit-o cu onoruri în 1948 şi s-a mutat în sudul Californiei, unde a practicat dreptul imobiliar.

Wall Street a deplâns dispariţia lui Munger şi parcursul său uimitor la Berkshire Hathaway.

„Berkshire Hathaway nu ar fi putut fi construită până la statutul său actual fără inspiraţia, înţelepciunea şi participarea lui Charlie”, a declarat directorul general Warren Buffett în comunicat.

„Timp de atâtea decenii, cei doi au condus o putere de investiţii care a îmbunătăţit semnificativ vieţile atâtor oameni… şi, în acest proces, au demonstrat în mod repetat măiestria colaborării, a sinergiilor şi a bunului simţ. Fie ca tu să RIP, Charlie”, a declarat Mohamed El-Erian, consilierul economic şef al Allianz, într-o postare pe X.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: