Skip to content
Politică

Milioane de euro, cheltuite de primăriile de sector pe coșuri de gunoi și panseluțe

Potrivit Curții de Conturi, primăriile de sector din Bucureşti au cheltuit aproape 600 de milioane de euro, bani luaţi de la cetăţeni prin taxe şi impozite. Acești bani au fost cheltuii pe întreținerea spațiilor verzi, pe coşuri de gunoi, panseluţe, leagăne şi arbuşti, informează realitatea.net.

De asemenea, Curtea de Conturi a descoperit că adaosurile comerciale ale firmelor, care vindeau primăriilor flori sau arbuști, erau cuprinse între 400% și 2.500% !

De exemplu, în sectorul 3, preţul unei bănci de metal a fost între 1.600 lei şi 3.400 lei, în timp ce prețul unui leagăn în sectorul 1 a fost achiziționat cu peste 12.000 de lei, iar pentru un coș de gunoi costul s-a ridicat la 1.400 de lei. Totodată, o simplă crizantemă care a fost cumpărată din import cu 12 lei a fost vândută primăriei cu peste 300 de lei. Asta în contextul în care primăriile au plantat flori şi pomi care se uscau după doar două săptămâni. Nu e de mirare că amenajarea Parcului Drumul Taberei a costat peste 75 de milioane de lei.

Cei de la Curtea de Conturi susțin că spațiul verde trebuia să fie mărit în Capitală. Acesta, din contră, a fost diminuat de la an la an, iar, potrivit Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Bucureștiul ocupă primul loc în topul orașelor poluate din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *