Skip to content
Politică

Milioane de euro de la UE pentru Agenția Achizițiilor Publice

www.cnbc.com

Vedeți mai jos câte milioane de euro a primit Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și în ce scop îi va folosi.

ANAP organizează luni conferința de lansare a proiectului „Creșterea capacității administrative a ANAP și a instituțiilor publice responsabile pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul achiziții publice”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, conform unui comunicat remis vineri PSnews.ro.

Scopul proiectului (ce a început să fie implementat pe durata a 32 de luni, cu începere la 27 februarie 2017) este „creșterea capacității administrative a ANAP și a instituțiilor publice responsabile în implementarea Strategiei naționale în domeniul achiziții publice, în vederea îmbunătățirii sistemului de achiziții publice din România”, precizează agenția.

Bugetul se ridică la 48.566.595,02 de lei (circa 10,7 milioane de euro), dintre care 40.811.481,13 de lei (8,97 de milioane de euro) reprezintă cofinanţarea din partea Fondului Social European.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează:

– consolidarea funcțiilor strategice ale ANAP prin îmbunătățirea proceselor și a organizării interne;

– simplificarea procesului de achiziție, reducerea timpului aferent derulării unei proceduri de achiziție publică;

– crearea unui cadru instituțional dinamic al achizițiilor publice la nivel național, caracterizat printr-o aplicare și interpretare unitară a legislației în vigoare.

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

– implementarea unui un sistem unitar integrat la nivelul ANAP pentru susținerea rolului acesteia de verificare ex-ante, de monitorizare și de supervizare a achizițiilor publice;

– dezvoltarea a opt instrumente operaționale pentru a susține o abordare unitară în domeniul achizițiilor publice;

– crearea unui sistem de achiziții publice centralizate;

– diseminarea informațiilor și abilităților dobândite cu privire la procesul de achiziții publice”, se mai arată în comunicatul guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *