Skip to content
Politică

Milioane de lei tocați aiurea de o firmă de casă a lui Oprescu DOCUMENT

www.activenews.ro

Citiți, în cele ce urmează, despre averea unui prieten al fostului primar general Sorin Oprescu, strânsă inclusiv dintr-un contract dubios pe bani publici.

Este vorba despre Valeriu Manolache, fost consilier general al Capitalei în perioada 2012-2016. El are o avere de peste 10 milioane de lei, construită, printre altele, dintr-un contract cu Primăria București, precum și din închirierea unor proprietăți. De fapt, Manolache este considerat unul dintre apropiații fostului primar Sorin Oprescu. În cei patru ani de consilier general, politicianul a acordat împrumuturi de 2,9 milioane de lei, relatează Cetățeanul.net.

Până să ajungă consilier general, Valeriu Manolache s-a remarcat prin faptul că deținea, împreună cu tatăl său, Teofan Manolache, compania de cadastrare Theotop SRL, firmă care a devenit abonată în ultimii ani la contracte publice.

Una dintre primele licitații câștigate de societatea Theotop a fost chiar cu Primăria București. La sfârșitul lui 2009, la un an de la alegerea sa în funcția de primar, Sorin Oprescu oferea un contract de peste 9 milioane de lei către o asociere condusă de Theotop, în scopul cadastrării spațiilor verzi ale Capitalei. Mai trebuie precizat că firma lui Manolache se asociase cu alte societăți din domeniu în cadrul ofertei depuse.

Citiți AICI despre cum a dat chix firma lui Valeriu Manolache, precum și o detaliere a averii impresionante a politicianului.

1 comentariu la “Milioane de lei tocați aiurea de o firmă de casă a lui Oprescu DOCUMENT

  1. Cei care au facut parte din comisia de licitatie sunt vinovati pentru ca nu au verificat. Vinovat este si secretarul general al primariei intrucat, stia ca se afla in confict de interese. Este discutabil daca Oprescu este culpabil in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *