Skip to content
Politică

Milioane de români sărbătoresc pe 8 septembrie Sfânta Maria Mică

www.casanovias.ro

Sfânta Maria Mică este sărbătorită vineri de peste 2 milioane de români, care poartă numele de Marian, Maria ori derivate ale acestora. Acest praznic reprezintă debutul noului an bisericesc, început la 1 septembrie.

Mânăstiri și biserici precum Mănăstirea Sămurcăşeşti din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, Mănăstirea Pissiota din comuna Poenarii Burchii, judeţul Prahova şi Mănăstirea Christiana din Capitală își sărbătoresc hramul odată cu această zi sfântă și alte 82 de parohii și cinci mânăstiri își prăznuiesc hramul, potrivit news.ro

Ziua de 8 septembrie, respectiv sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, reprezintă trecerea din vară în toamnă și o dată cu acest hotar, se dă și startul activităților specifice printre care culegerea unor plante și fructe tămăduitoare, băutul nucilor, culesul viilor, dar și altele.

Tradițiile acestei zile de sărbătoare sunt numeroase. Se obișnuiește să nu se facă treburi în gospodărie precum spălat, curățenie, pentru ca răul să nu fie atras. Tot în această zi, femeilor care doresc să se căsătorească sau care vor să aibă copii li se vor asculta rugăciunile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *