Milionarul Remus Truică a ieşit din închisoare. Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat după 3 ani şi jumătate

inchisoare
Sursa foto: pixabay

Remus Truică a ieşit din închisoare. După mai bine de 3 ani şi jumătate în care a stat în Penitenciarul Jilava, milionarul este din nou liber. Omul de afaceri a ajuns după gratii, după o condamnare de 7 ani în dosarul Ferma Băneasa, pentru mai multe acuzații de corupţie.

Remus Truică a ieşit, în această după-amiază, pe porţile Penitenciarului Jilava ca un om liber. Nu a dat nicio declaraţie în faţa presei. Ba mai mult decât atât, împreună cu avocatul său au pus la punct o strategie pentru a se feri de camerele de fillmat. El a avut de ispăşit 7 ani după gratii, însă, pentru că s-a comportat exemplar în penitenciar, pedeapsa i-a fost redusă la 3 ani şi jumătate. Decizia semnată de Judecătoria Sectorului 4 este una definitivă, pentru că procurorii nu au depus nicio contestaţie în termenul valabil, care a expirat seara trecută.

Omul de afaceri a lucrat în regim deschi şi semideschis la o firmă de arhivă. Pentru fiecare oră pe care o muncea i se scădea din pedeapsă considerabil.

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”. 

Procurorii anticorupţie arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: