Skip to content
Politică

Militanții ISIS, poveste fără sfârșit. Noi atacuri au fost lansate în Nordul Irakului

dailymail.com

Militanții grupării Statul Islamic (SI) nu dau semne să înceteze atacurile, au lansat joi atacuri coordonate în nordul Irakului, unde forțele guvernamentale sprijinite de SUA încearcă să elimine  grupul extremist din ultimul său bastion important din această țară, a declarat un oficial al forțelor de securitate irakiene, relatează DPA, citat de Agerpres.

Militanții SI au efectuat două atacuri coordonate la periferia de nord și de vest a orașului Baiji, unde se află cea mai importantă rafinărie de petrol din Irak, a adăugat oficialul.

Atacurile au cauzat numeroase  victime și situații dezastruoase în zonă.  Într-un incident separat, locuitori ai unui sat situat la est de Baiji și forțele de securitate au ucis patru presupuși kamikaze care au pătrus în zonă joi dimineață, au afirmat surse locale. Trupurile celor patru kamikaze au fost plimbate pe străzi, au spus sursele.

Orașul Baiji este situat la aproximativ 220 de km nord de Bagdad, a fost atacat în numeroase rânduri de Statul Islamic în ultimele luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *