Skip to content
" "
Politică

Militar rus, ucis în Siria de un obuz

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri seara că un consilier militar rus a fost ucis luni în Siria de un obuz tras de jihadiștii organizației Statul Islamic, potrivit romaniatv.net.

Acesta este al treilea militar rus ucis de la începutul intervenției ruse la 30 septembrie la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad.

" "

Acest militar rus instruia soldați să folosească noi arme când a fost rănit mortal de un obuz, potrivit ministerului rus care nu precizează unde a avut loc atacul atribuit Statului Islamic.

Armata rusă precizează că acest consilier militar și noile arme se înscriu în cadrul unor acorduri militare și de vânzare de arme între Rusia și Siria, o modalitate de a indica faptul că el nu era un militar desfășurat pe teren pentru a sprijini forțele armate siriene.

Oficial, Rusia efectuează o campanie de raiduri aeriene și lovituri cu bombardiere, avioane de sprijin la sol, elicoptere și rachete trase de pe nave de război sau submarine în Marea Caspică și în Mediterana, dar fără desfășurare de trupe terestre, amintește France Presse.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *