Skip to content
Politică

UPDATE Mircea Dușa: Starea lor este una bună/ Militari români, răniți în Afganistan

UPDATE 17:00

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că militarii români nu au răni grave, iar starea lor este stabilă.
„După cum se cunoaște România acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” în Afganistan. Sunt 650 de militanți, dintre care 450 sunt militari din Batalionul 811, care acționează în cadrul misiunii de bază și protecție.

În dimineața zilei de duminică, în jurul orei 10, în timp ce patrulau în jurul bazei, o mașină-capcană a explodat, rănind trei militari, care au fost imediat transportați la spitalul din Kandahar.

Starea lor este una bună, rănile provenite în urma exploziei au fost ușoare.

Părstrăm permanent legătura și monitorizăm situația, a spus Mircea Dușa, citat de b1.ro.

—–

Trei militari români care acționează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniți ușor duminică, în jurul orei 10.00, în urma exploziei unei mașini-capcană.

Militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de baza militară de la Kandahar, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă, în afara oricărui pericol. Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței „Dragonii Transilvani” și sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflați la cea de-a doua misiune în Afganistan, și caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *