Skip to content
Politică

Militarii din Forțele Navale Române, exerciții în apele internaționale ale Mării Negre

Militarii din Forțele Navale Române execută, în perioada 12-15 octombrie, exerciții în apele internaționale ale Mării Negre, împreună cu militari din forțele navale ale Bulgariei, SUA și ale Ucrainei.

La antrenamente participă Fregata Regina Maria, care va avea la bord un elicopter Puma Naval și o grupă de Forțe pentru Operații Speciale, Corveta Contraamiral Horia Macellariu, iar pentru sprijinul secvențelor de luptă antiaeriană și lupta la suprafață, Forțele Aeriene Române participă cu două aeronave MiG 21 LanceR„, informează un comunicat al Statului Major al Forțelor Terestre, potrivit agerpres.ro.

Forțele Navale ale SUA sunt reprezentate de Distrugătorul USS Porter și un avion maritim de patrulare P-3C ORION, Forțele Navale Ucrainene de Fregata Hetman Sahaydachniy, iar Forțele Navale Bulgare de Fregata Verni.

Exercițiile se înscriu în Programul privind sprijinul acordat de SUA aliaților și partenerilor NATO din estul Europei European Reassurance Initiative (ERI) și fac parte din Operația Atlantic Resolve South / Black Sea Resolve Events (OARS/BSRE)„, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *