Skip to content
Politică

Militarii români, antrenamente în condiții extrem de dure

Militarii români din trupele de cercetare au executat, în ultimele timp, antrenamente în condiții foarte dure, similare celor ale trupelor speciale din țările occidentale.

La exercițiul din România au participat luptători din Batalionul 317 Cercetare „Vlădeasa”, subordonat Diviziei 4 Infanterie. Aceștia s-au antrenat, timp de patru zile, în raionul Răchiţele din zona Muntele Vlădeasa – Muntele Mare.

Cercetaşii s-au antrenat în condiţii meteo şi de teren deosebite, executând rapelul în apele aproape îngheţate ale cascadei “Vălul Miresei” din localitatea Răchiţele. Militarii au traversat versanții cu ajutorul tirolianei şi au executat căţărare şi rapel cu grad ridicat de dificultate, în timp ce ploua și burnița.

Potrivit unui comunicat al Diviziei 4 Infanterie, militarii au mai exersat procedee de supravieţuire în teren muntos-împădurit, în condiţii de iarnă, diferite tipuri focuri pentru prepararea hranei, au realizat adăposturi improvizate, uscarea echipamentului pe timp de iarnă, acordarea primului ajutor, precum și alte procedee specifice de procurare a hranei, informează romanialibera.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *