Skip to content
Politică Știri

Militarizarea Mării Negre intră într-o nouă fază. Distrugătoarele echipate cu rachete, prezente

Profit.ro

Distrugătorul ”Severomorsk” (Udaloy, în codificarea NATO), echipat cu rachete, din cadrul Flotei ruse a Nordului, se află de două zile în Marea Neagră, relatează mass-media ucraineană.

Pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014, în apele Mării Negre a intrat nu o simplă navă de desant din cadrul altei flote ruse decât cea din Marea Neagră, ci o navă de război care face parte din forța principală navală de atac a marinei ruse, a declarat în acest context expertul ucrainean Andrei Klimenko pentru portalul LB, arată Profit.ro.

La nici două zile după ce s-a anunțat intrarea navei de desant americane USS Fort McHenry la 7 ianuarie în Marea Neagră, Rusia a întreprins un pas similar, conform presei ucrainene, care precizează că distrugătorul Severomorsk a intrat în apele Mării Negre.

În urmă cu o lună era relatat că Armata americană a început pregătirile pentru trimiterea unei nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina după recentul incident de lângă strâmtoarea Kerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *