Min. de Interne de la Londra se răzgândeşte despre drepturi cetăţenilor UE care se aflau în Britanie înainte de Brexit

brexit
freepick.com

Ministerul de Interne de la Londra a făcut o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor UE care se aflau în Regatul Unit înainte de Brexit, scrie The Guardian.

În august, ministerul a emis un ordin prin care interzicea celor care au făcut erori în solicitările de carduri de rezidenţă permanentă depuse după referendumul pentru Brexit să mai facă o cerere tardivă pentru statutul de cetăţean UE stabilit în UK, dacă nu un un „motiv rezonabil”. Acum, printre aceste motive rezonabile a fost inclus şi argumentul că nu ştiau de noile reguli în materie de imigraţie create special pentru cetăţenii UE după Brexit.

Schimbarea vine în urma unei serii de cazuri cu cetăţeni UE care se confruntă cu consecinţe devastatoare în urma noilor reglementări, cazuri care au fost evidenţiate de The Guardian.

În ciuda modificării, activiştii spun că decizia trebuie să fie susţinută de o formulare mai explicită în ghidurile pentru angajaţii care se ocupă de astfel de cazuri, altfel cetăţenii UE vor ajunge să fie nevoiţi să „cerşească” pentru ca drepturile să le fie recunoscute.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL