Skip to content
Opinii & Analize

Minciună și ipocrizie cu pensiile speciale. Și o poveste cu Tudose. Zis Gigi Duru

Sunt dezamăgit: Gigi Duru Tudose nu este atât de „în forță” pe cât voia să arate. Când simte că e rost de scandal adevărat, fuge prevăzător. În schimb, Tudose reia meniul predecesorilor: interviuri aranjate la televiziunile de casă, același combinații de imagine care vor să îl prezinte ca pe un om serios, muncitor, dar posesor al unei autoironii izvorâte din fatalitatea înfățișării sale memorabile. Sfat pentru consultanți: nu-l mai umanizati imagologic pe Tudose, ca e suficient de „om din popor”; mai bine puneți-l să citească ceva, orice, să depășească vocabularul de 100 de cuvinte, și alea scremute.

Ce-i drept, Mihai Tudose are ceva simt al umorului și un histrionism demn de o cariera ratata de actoras de provincie. Ultima perla: sa tăiem cât mai repede indemnizațiile de mame pana nu rămâne Halep gravida. Când se încruntă,  pe ministrul Sănătății îl trec apele iar secretarii de stat dau din cap ca păpușile mupets. După trei săptămâni de joc de scena in care Tudose și-a luat subalternii la belit in ședința de guvern, Gigi Duru Tudose s-a prelins ca margarina pe clanța ușii și a fugit de la declarația de presa pe tema tăierii pensiilor militarilor. Tariceanu și Dragnea au rămas sa bâlbâie o partitura penibila in care aruncau pisica moarta in curtea lui Tudose, ușchit rapid pe usa din dos. De fapt nu sunt bani la buget, iar Tudose face piruiete semiscremute de impunere a personalității. Niciun PSD- ist nu explica dilema: cum se face ca o economie atât de perfomanata pe hârtie nu suporta creșterile din programul de guvernare. Au amânat creșterea salariilor la bugetari (ea se numește mai nou prorogare) iar tăierea de pensii au denumit-o plafonare.

Sa revenim însă la miezul moale al problemei. Sa ne înțelegem: pensiile speciale pentru militari (servicii, Armata sau Interne) sunt creatia PSD și a lui Gabi Oprea. In 2015, când au pitrocit legea, Ponta avea nevoie de voturi pentru 2016 si de susținerea „gradaților” din Sistem, Oprea avea și el nevoie de o armata politica fidela pentru ca pe atunci se visa premier iar Iohannis, superbul de Klaus, nu a cracnit, nu a protestat, nu a urmărit cu atenție legea pensiilor speciale pentru sistemul de siguranța naționala. Și nu s-a opus legii lui Ponta& Oprea. A consimțit prin tăcere. Acestea sunt fapte.

Povestea in sine este despre ipocrizie și minciuna. Dragnea și compania nu au vorbit in campania din 2016 despre tăierea pensiilor speciale, nu au amintit nimic despre  „gradații” ticăloși care sug sângele bugetului de pensii. O fac acum pentru ca NU au bani la buget. Altfel, ar fi păstrat acest statusquo al militarizatilor in fata civililor. Pe atunci Dragnea spera ca își poate rezolva problemele din Justie, credea ca SRI poate meșterii dosare așa cum a făcut-o 10 ani. Nu spun ca a gândit prost: și doamna Codruta și  generalul Florin au făcut multe asemenea negustorii prin care acordau protecția in fata legii penalilor, vorba lui Iohannis. Dragnea nu a reușit sa scape iar acum consimte ca sistemul de forța sa plătească la pensii. Măcar sa rămână fără privilegii dacă eu tot ma duc spre pușcărie! Este corect? Și da, și nu. Nu ma feresc sa o spun: România are nevoie de rezerviști cu pensii mari și de categorii sociale privilegiate, așa este peste tot in lume. Raportat la economie un general al Armatei SUA trecut in rezerva este un pensionar special fata de un funcționar sau un muncitor in fabrica. Viața nu este corecta, oamenii nu sunt egali, libertatea însemna nedreptate socială. Cine spune altfel minte cu nerușinare. Adevărurile sunt dureroase și mai tot timpul nu sunt deloc politically correct (sic!)

In concluzie: PSD, Dragnea, Tudose mint și manipulează in funcție de interesele electorale. Pot pune pariu tot ce am ca pensionarii militarizați și cei activi din Sistemul de forța au votat anul trecut in draci programul PSD de guvernare. Acum și-au luat teapa. Așa e viața in zodia PSD: nedreapta, incorecta, futila (Tudose, fugi la dictionar, sa nu confunzi carecumva futilul cu plăcutul)

Ce este de făcut? Trebuie sa urlam și sa denunțăm zilnic acest mod guvernare mincinos, nesimțit și amatoristic al PSD, pana in clipa in care vor fi scoși de la guvernare cu picioarele în fund…

5 comentarii la “Minciună și ipocrizie cu pensiile speciale. Și o poveste cu Tudose. Zis Gigi Duru

 1. Mai manastire, faci un comentariu de manatarca! Ce dracu! Esti boland? Adica sa ia un nemernic din Hnedooara 30000 de euro pentru cresterea copilului, iar tu il ridiculizezi pe Tusdose cu exemplul Halep? Iar cu pensiile militare esti incorect! Este bine ca doi colonei din MApN sa ia impreuna cit la treilea? Aici se ajunge cu aberatia de pina acum!! Nu mai vorbesc de politisti cu sporuri si alte invarteli! La armata nu sunt sporuri pentru duminici si sarbatori!

 2. Citeste ,neinformatule LEGEA 164/2001 si te convingi singur.Nu mai bate si tu campii,ca multi ziaristi,jurnalisti,formatori de opinii habarnavisti-in ultimile cateva zile.Grav este faptul ca multi din actualii guvernanti nu cunosc prea multe despre pensiile militare de stat,numindu-le,cu de la ei putere,pensii speciale,ceea ce este un fals-cititi legea 263/20015 si va convingeti.Din nou,pentru a nustiu cata oara in ultimi 15 ani Legea pensiilor militare de stat se monifica printr-o OUG-de regula in timpul vacantelor parlamentare.Aveam convingerea ca nu se mai procedeaza asa de catre actuala clasa politica,dar constat ,ca nu-i nimic nou sub soare si cred ca-i mai rau ca inainte si mult mai periculos.Iarta-i DOAMNE ca nu stiu ce fac.

 3. – Pensiile militare nu sunt “speciale” ci Pensii Militare de Stat, in toate țările, la toate popoarele si, la noi, de când exista România modernă. Pentru că militarii si politistii actionează după alte legi decât ale civililor;
  – Sistemul de Apărare, Ordine Publică si Sigurantă Natională a avut o lege după revenirea noastra din pozitia dezonorantă de asistati social,.. la situatia de Rezervisti – Legea nr. 223/2015, care poate fi numită Legea Dobritoiu nu Legea Oprea, initiată de P.S.D. si votată si de P.S.D. si de P.N.L., care a fost practic desfiintată prin distrugerea bazei de calcul, de catre OUG 57/2015 dată de Ciolos, care pune generalii si chestorii iesiti in rezervă inainte de 1 ianuarie 2016, in situatia de a avea pensii mai mici decât proprii lor soferi iesiti astăzi.
  – Baza de calcul este 65% nu 80% cum bate câmpii doamna in cauza iar limitarea este la 85% nu la 100%. În plus, am fost furati, băgându-se in baza de calcul si pensia privată instituită in 1967 si anii lucrati și banii câstigati in calitate de civili, după trecerea in rezervă. Or, doamna Vasilescu vrea să continue opera lui Ciolos distrugând ultimile rămășite ale Legii Pensiilor Militare de Stat, al cărui obiectiv era – la grade, functii si vechime egale aceeași pensie;
  – Doamna Vasilescu face confuzie intre Indexare si Cresterea pensiilor.
  > Indexarea cu rata inflatiei se acordă tuturor pensionarilor fie civili fie militari.
  > Cresterea pensiilor civile se face prin mărirea punctului de pensie (pe care militarii nu-l au) iar Cresterea pensiilor militare se face dintotdeauna cu o COTĂ parte din cresterea venitului salarial al activilor.
  – Neștiind aritmetică, Doamna Ministru vrea sa introducă discriminarea, TĂIND doar militarilor în rezervă dreptul legal la Crestere a pensiei pentru că, in mintea domniei sale, dacă salariul unui colonel ACTIV crește cu 3000 lei și pensia omologului REZERVIST ar creste tot cu 3000! – FALS!
  – Alinierea pensiilor la militari se face DOAR cu un PROCENT din cresterea acelor elemente ale venitului activului care contează la calculul pensiei.
  – Dovadă faptul că au crescut în M.Ap.N. luna trecută, soldele de functie ale ACTIVILOR cu 15%, Cresterea la pensii fiind 0 (ZERO) pe motivul aberant, sub aspect juridic și financiar, că Indexarea de 5,25% de la inceputul anului ar fi mai mare decât respectiva Crestere de 15%. Iar noi, militarii, REZERVIȘTI primim ORI una ORI alta, fiind DISCCRIMINAȚI față de civili care au primit ȘI Indexarea ȘI Cresterea punctului de pensie. Multumesc pt. atentie stimate domnule ..civil! – Pt. autorul articolului.. nota 4 plus pt. informare partinitoare si superficiala. Si cu toate acestea va respect!

 4. D-le Manastire, sunt unul dintre fanii dvs. Chiar daca nu intotdeauna sunt de acord cu pozitiile dvs politice si cu faptul ca l-ati promovat si-l promovati pe Basescu la fel ca atunci cand el si guvernul lui de „pinguini” a dus tara de rapa, eu va respect pentru daruirea si profesionalismul dvs.
  Stiu ca sunteti anti-PSD ca asa scrie in fisa postului celor care lucreaza la B1TV, DIGI 24, PRO TV, REALITATEA TV, etc. Chiar si Antena3 si Romania TV, pe care dvs le considerati „televiziunile de casa ale PSD”, au realizatori(Dana Grecu,A.Ursu, Victor Ciutacu, etc) si „colaboratori” (Ion Cristoiu, Basescu, Bogdan Chireac,etc) care ataca si denigreaza la greu PSD si liderii acestuia.
  Citind acest articol, in care ii aparati pe „militarii” cu pesnsii speciale, mi se pare ciudat ca-i criticati din nou pe liderii PSD si pe Prim Ministrul Tudose, care incearca sa indrepte nedreptatile si dezechilibrele din sistemul de pensii facute de Ponta si de Gabriel Oprea pe cand conduceau guvernele USL si PSD. Nu inteleg de ce criticati masurile bune luate de Guvernul PSD condus de Tudose, dar nu ati criticat masurile populiste si discriminatorii privind sistemul de pensii, promovate de Guvernele conduse de Ponta si interimar de G. Oprea?!?
  Dar ceea ce mi se pare cel mai ciudat este ca dvs comparati generalii din armata SUA cu generalii de carton facuti la apelul bocancilor de mentorul dvs politic, securistul si mafiotul politic Traian Basescu. Luand partea „militarilor” cu pensii speciale din „armata romana” dvs, nu-i aparati pe adevaratii militari romani care au luptat alaturi de aliatii NATO, pe diferite fronturi, ci pe cei care si-au facut stagiile in birourile si restaurantele de pe malurile Dambovitei in frunte cu exponentul lor cel mai ilustru, generalul Gabriel Oprea, supranumit si „generalul-izmeana” care, probabil, ca nici nu stie sa traga cu pusca. Deasemenea, dvs luati apararea celorlati multi generali din SRI, MAI,SIE, etc, care l-au ajutat pe Basescu si pe cei aflati la putere, sa-i intimideaze si sa-i abuzeze pe romani
  In incheierea acestui lung raspuns, v-as intreba:” Aveti idee cam cati dintre cei cu pensii speciale, au mainile si sufletul patat de crimele sangeroase din Decembrie 1989??
  In speranta ca acest text va fi postat, va multumesc si va urez toate cele bune!

 5. ma asteptam ca un ziarist de talia ta sa nu faca o asemenea greseala gramaticala: „credea ca SRI poate meșterii dosare așa cum a făcut-o 10 ani”.
  „mesterii” e pluralul substantivului „mester”, nicio conjugare a verbului „a mesteri” nu primeste doi de ii la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *