Skip to content
Puterea Știrilor Video

Mîndruță, concluzii dure după guvernarea PSD: Cu ce a greșit România de acești idioți au ajuns miniștri?

Jurnalistul Lucian Mîndruță, invitat în studioul Puterea Știrilor, a criticat în termeni dur guvernarea social-democrată și a explicat care va fi „cea mai importantă misiune” a Guvernului Ludovic Orban.

„Avem nevoie de un Guvern cu care să nu ne mai fie rușine”

Potrivit jurnalistului, românii au nevoie de un Guvern cu care să nu le mai fie rușine, iar misiunea fundamentală a Guvernului Orban va fi „să reinstaureze încrederea în limba română, în onoarea românilor și în IQ-ul românesc peste 100”.

Mîndruță a adus în discuție și scandalul în care este implicat ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc. Amintim că fosta șefă a companiei de stat, Mădălina Mezei, a spus că, în ziua moțiunii de cenzură, Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină la sol avioane în care se aflau parlamentari din opoziție.

DNA a deschis un dosar în care se fac cercetări cu privire la fapte penale grave, inclusiv abuz în serviciu și șantaj.

„Cea mai importantă misiune a Guvernului Orban, după părerea mea, nu este legată de administrație, alegeri sau altceva, ci de onoarea României. Avem nevoie de un Guvern cu care să nu ne mai fie rușine. Să nu ne uităm la televizor și să zicem: Cine e asta? Ministrul cutare? Cu ce a greșit România de acești idioți au ajuns miniștri? Cu ce a greșit România de umflatul ăla stă noaptea pe la directoarea Tarom să o întrebe de telefoane? Cu ce a greșit România de o vedem pe doamna Dăncilă stâlcind limba română, logica și bunul simț? Cu ce am greșit de suntem reprezentanți atât de jos? Chiar s-au terminat în PSD oamenii care au puțin creier, școală și bun simț?

Aceasta este misiunea fundamentală a Guvernului Orban: să reinstaureze încrederea în limba română, în onoarea românilor și în IQ-ul românesc peste 100. În momentul acesta avem un Guverm de oameni atât de proști încât ți-e rușine când te uiți la ei. Te întrebi ce s-a întâmplat de sistemul nostru democratic a generat o astfel de guvernare îngălată, care te scufundă ca neam, ca mândrie de țară”, a declarat jurnalistul Lucian Mîndruță, la Puterea Știrilor.

Orban, PNL: Sunt 225 de voturi pentru Guvernul propus

Premier desemnat, liberalul Ludovic Orban susține că are asigurate 225 de voturi pentru învestirea formulei sale de guvern şi mai există angajamente din partea a cel puţin 9 parlamentari în acest sens.

„Voturi instituţionale sunt 225 ale formaţiunilor politice care au declarat susţinerea. Mai avem angajamente de vot, astăzi, din partea a cel puţin nouă parlamentari. Dar, aşa cum v-am explicat, am angajat discuţii cu foarte mulţi parlamentari, individual”, a declarat, duminică, liderul PNL.

Potrivit lui, liberalii vor negocia în continuare cu parlamentarii Pro România pentru a-i convinge să nu boicoteze, alături de PSD, şedinţa Parlamentului în care va fi votat noul executiv.

„Vom discuta în continuare cu parlamentari Pro România pentru a participa efectiv, pentru a nu urma boicotul pe care îl pune la cale PSD, astfel încât să avem o procedura normală de învestire”, a arătat Orban.

Întrebat dacă va relua discuţiile şi cu liderul Pro România, Victor Ponta, Ludovic Orban a răspuns: „În măsura în care există deschidere şi de partea cealaltă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *