Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Mîndruță dezvăluie o discuție cu un baron PSD: cu cine votează social-democrații în turul 2 dacă Viorica Dăncilă nu intră în finală

Maramuresenii

Jurnalistul Lucian Mîndruță a fost invitat în studioul Puterea Știrilor, unde a vorbit, printre altele, și despre profilul candidaților la alegerile prezidențiale.

Lucian Mîndruță a dezvăluit că a avut o discuție cu unul dintre baronii PSD, care i-a spus că în situația în care în turul 2 al alegerilor prezidențiale vor fi Klaus Iohannis și Dan Barna, PSD-iștii cu siguranță vor vota cu președintele USR.

Mai mult: jurnalistul susține că președintele Klaus Iohannis „nu are cu adevărat o miză” și „dacă nu mai este președinte nu pierde nimic”.

„Singurul care are șanse să îl dea peste cap pe domnul Klaus Iohannis este Dan Barna. În vara asta m-am întâlnit la o masă – și eu nu practic chiolhanurile astea – cu un baron PSD care mi-a zis două chestii: În primul rând era furios că fetele lui votaseră cu USR-PLUS. În al doilea rând mi-a zis că dacă ajunge Dan Barna cu Klaus Iohannis în turul 2, toți PSD-iștii îl votează pe Dan Barna. L-am întrebat de ce și mi-a zis că pe Iohannis au boală la câte le-au făcut. Mi-a zis că USR și PLUS n-au apucat să le facă mare lucru(…).

Eu pe Klaus Iohannis nu îl văd temându-se de ceva. El nu are o miză cu adevărat. Klaus Iohannis dacă nu mai este președinte nu pierde nimic. Nu își pierde vreun partid pentru că nu are un partid în spate neapărat. Este PNL, dar nu e neapărat partidul lui, e al lui domnul Ludovic Oban. Nu își pierde libertatea, nu își pierde averea, nevasta. Iohannis este un om normal că are unde să se ducă. Plus că are un oraș super mișto în care să se mute”, a declarat Lucian Mîndruță la Puterea Știrilor.

Klaus Iohannis îşi va depune, în 20 septembrie, la ora 12.00, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, potrivit unor surse liberale.

Candidatura sa este susţinută de PNL, partid cu care şeful statului a început acţiunile de precampanie în ţară.

Potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie, la ora 24.00. În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *