Skip to content
Societate

Minerii de la Livezeni au oprit protestul

news.ro

Cei aproximativ o sută de mineri de la Livezeni care s-au blocat în subteran, vineri, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante şi din solidaritate cu colegii lor de la Lupeni, au încetat protestul, după ce li s-a promis că la jumătatea săptămânii viitoare îşi vor primi salariul.

Potrivit presei locale, conducerea Minei Livezeni a coborât în subteran la minerii blocaţi acolo în cursul zilei de vineri şi le-a transmis că, în urma discuţiilor purtate la Bucureşti de liderii sindicali, s-a stabilit că cel târziu miercuri îşi vor primi salariile.

Tot în urma discuţiilor purtate de sindicalişti la Bucureşti, cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reieşit că se caută soluţii şi pentru plata unor drepturi restante cum ar fi bonurile de masă, decontul pentru transport şi ajutorul pentru încălzire.

Sute de mineri din Valea Jiului s-au adunat în curtea Minei Lupeni, unde aproximativ o sută de mineri sunt blocaţi în subteran. Angajaţii de la alte mine din zonă au venit să îi susţină pe cei din subteran. Şi la Vulcan, minerii s-au adunat în curtea minei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *