Skip to content
Sport

Miniconcediu de 1 decembrie. Unde poți merge și cât scoți din buzunar

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, aduce românilor şi un weekend prelungit. Astfel, pe lângă cele două zile libere de 28 şi 29 noiembrie (sâmbătă şi duminică), se vor adăuga şi zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie (luni şi marţi), un prilej bun pentru o mică vacanţă.

Vă sugerăm mai multe variante în câteva dintre cele mai căutate zone din ţară.

Minivacanță de 1 decembrie la BRAŞOV

Hotelurile din Poiana Braşov şi Predeal, dar şi pensiunile din Bran şi Moieciu vin cu oferte speciale pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Regiunea îşi aşteaptă turiştii şi cu zăpadă anul acesta. A nins destul de puternic, iar dacă temperaturile vor rămâne scăzute şi se vor putea porni şi tunurile de zăpadă artificială este posibil să se poată schia. Preţurile pentru minivacanţa de 1 Decembrie sunt cu 50% mai mici decât cele de Crăciun.

Hotelurile din Poiana Braşov vin cu oferte care pleacă de 60 de euro de persoană şi până la 100 de euro de persoană, pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun. În preţ intră şi o cină specială de 1 Decembrie, unde se vor servi preparate tradiţionale, iar turiştii se pot distra pe muzică românească.

De asemenea, accesul la Spa sau piscină este gratuit. Şi la Predeal sunt oferte care pleacă de 40 de euro de persoană până la 80 de euro, tot pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină tradiţională. Gradul de ocupare al locurilor de cazare este 60-70% în Poiana Braşov şi Predeal, deci mai puteţi să faceţi rezervări. Oferte multe şi mai ieftine sunt în zona Bran-Moieciu, Fundata sau Râşnov. La pensiunile din zonă puteţi închiria o cameră dublă cu 60-70 de lei pe noapte. Preţul este valabil doar pentru cei care rezervă minim trei nopţi de cazare. Turiştii sunt aşteptaţi cu vin şi ţuică fiartă, dar şi cu platouri speciale de jumări, cârnaţi şi brânzeturi tradiţionale.

Ce puteți face de 1 decembrie în SIBIU

Dacă vreţi să vă petreceţi ziua naţională departe de agitaţia marilor oraşe, vă puteţi refugia la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac. Aici, stratul de zăpadă măsura miercuri 23 de centimetri, iar mercurul din termometre a coborât până la minus 3-4 grade.

La Bâlea, puteţi înnopta la fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, unde oferta specială pentru Ziua Naţională include trei nopţi de cazare plus încă una gratuit, preţul fiind de 491 de lei pe pachet, cazare şi mic dejun pentru două persoane. Dacă vă grăbiţi, mai prindeţi locuri libere, şi încă liber este inclusiv apartamentul unde dictatorul obişnuia să stea când venea la Bâlea Lac şi unde mobilierul a rămas neschimbat. Aici, plătiţi 600 de lei pe sejur, 3 nopţi plus una gratis, cazare şi mic dejun pentru două persoane.

Tot la Bâlea Lac, la cabana cu acelaşi nume, plătiţi 200 de lei pe noapte pentru camera dublă, cu mic dejun inclus. Şi la Păltiniş aveţi în această perioadă oferte atractive. La Arena Platoş, sâmbătă, 28 noiembrie, se deschide sezonul de schi, cu o petrecere cu invitaţi speciali din întreaga ţară. De 1 Decembrie, pe pârtie va avea loc un concurs cu schiuri vechi, din lemn, şi vor fi premiaţi posesorul celei mai vechi perechi de schiuri şi al celui mai autentic costum. Distracţia va fi completată de muzică şi preparate tradiţionale.

Tot la Păltiniş, una din cele mai cunoscute pensiuni îşi aşteaptă oaspeţii cu o petrecere specială care include tăierea porcului şi spectacol live de muzică populară. Domnii plătesc 250 de lei de persoană, iar doamnele, 150 de lei, preţ ce include mâncarea şi băuturile pentru întreaga zi, fără cazare. Dacă doriţi să rămâneţi mai multe zile scoateţi din buzunar 200 de lei pentru camera dublă la 4 margarete, cu mic dejun inclus, şi 140 pentru camera dublă la 3 margarete, cu mic dejun inclus.

1 decembrie în stațiunile din VALEA PRAHOVEI

Ofertele pentru petrecerea minivacanţei de 1 Decembrie pe Valea Prahovei oscilează, în acest an, între conceptele tradiţionale şi cele luxoase. Hotelurile cu patru şi cinci stele din staţiunile montane au pregătit oferte care mizează în special pe relaxare, în timp ce vilele şi pensiunile merg mai degrabă pe oferte tradiţionale, adică mese cu specific românesc.

Un pachet la un hotel de cinci stele din Azuga, în valoare de 395 de euro de cuplu, pentru Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, include patru nopţi de cazare la preţ de trei, mic dejun inclus, iar pentru sărbătoriţi un cocktail şi desert, precum şi o manichiură la Spa şi un masaj de reflexoterapie de 30 de minute pentru sărbătoriţii zilei. Un hotel de patru stele din Sinaia oferă, la un pachet de 499 de lei camera dublă, două nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă la care va cânta Silvia Chifiriuc.

În locurile mai puţin pretenţioase din Sinaia, Buşteni şi Azuga, cazarea costă între 60 şi 200 de lei pentru o noapte într-o cameră dublă, la care se adaugă, fie inclus în preţ, fie opţional, mese tradiţionale din care nu lipsesc ciorbele ţărăneşti, fasolea cu ciolan sau cârnaţi şi vinul fiert. De marţi a început să ningă pe Valea Prahovei, însă stratul de zăpadă nu va permite schiatul sau săniuşul.

Oferte de 1 decembrie în HUNEDOARA

În judeţul Hunedoara, cele mai ofertante locuri de petrecere a mini-vacanţei de 1 Decembrie sunt staţiunile montane din Valea Jiului, Straja şi Parâng. A nins în cele două staţiuni, iar pârtiile de schi au fost acoperite cu un strat de până la 20 de centrimetri de zăpadă. Deoacamdată, însă, condiţiile de schiat nu sunt potrivite, însă administratorii celor două staţiuni susţin că dacă ninsorile vor continua, pe pârtii îşi vor face apariţia utilajele de bătătorit zăpada.

„În Straja, turiştii au început să îşi facă rezervări pentru 1 Decembrie, dar sunt sunt încă suficiente locuri de cazare. Cei care ajung în staţiune pot alege să urmeze traseele montane spre vârful Mutu şi spre Pasul Vâlcan sau pot vizita schitul Straja şi pe ursul Baloo, care este mascota staţiunii“, spune Rebeca Blendea, reprezentantul unor cabane din Straja.

În Parâng, în fiecare an de ziua naţională a României, jandarmii montani arborează drapelul naţional pe Vârful Parângul Mare (2.519 metri), cel mai înalt al masivului.

Ce oferte sunt în GORJ de 1 decembrie

În zona montană Rânca, din judeţul Gorj, locurile libere pentru petrecerea mini vacanţei de 1 Decembrie sunt pe sfârşite. „De 1 decembrie, gradul de ocupare al capacităţii de cazare va fi undeva la 70-80%“, a spus Gabriel Buican, cabanier. Constantin Pănescu, administratorul Complexului Panoramic, spune că până duminică nu mai are niciun loc liber: „Mai sunt locuri libere de duminică şi până marţi. Pentru grupuri de copii am stabilit un tarif de 160 de lei pentru două nopţi cazare şi cinci mese, iar pentru adulţi, camera în regim hotelier este de 100 de lei pe noapte“.

Stratul de zăpadă măsura ieri peste 15 centimetri şi sunt condiţii pentru practicarea săniuşului. „Festival de România“ în Alba Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi la Alba Iulia cu ocazia evenimentelor programate pentru Ziua Naţională a României.

Programul din acest an al sărbătorii denumită „Festival de România“ cuprinde momente solemne, parada portului popular, paradă militară, spectacol de muzică populară şi un concert al trupei Voltaj. Majoritatea evenimentelor sunt organizate pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina. Programul Festival de România se desfăşoară în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. La parada militară vor defila peste o mie de militari şi cadre de la ISU, Jandarmerie şi SRI. De asemenea, vor fi prezentate o sută de autovehicule militare şi tehnică de luptă. Dacă vor fi condiţii meteo favorabile, spaţiul aerian va fi survolat de avioane şi elicoptere. Masa populară va consta în 6.000 de porţii de friptură de porc cu pâine şi vin. În semn de solidaritate cu victimele tragediei din Clubul Colectiv, anul acesta nu vor fi focuri de artificii de Ziua Naţională, însă autorităţile au pregătit un spectacol cu lasere. În oraş există cinci hoteluri şi mai mult de 10 pensiuni, unde se pot caza turiştii. Preţurile pleacă de la 90 de lei o cameră dublă, informeză cei de la adevarul.ro.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *