Skip to content
Politică

Ministerele care “înghit” cei mai mulți bani de salarii. Instituția cu aproape 300.000 de bugetari

entrepreneur-resources.net

Ministerele din România sunt instituții finanțate integral din bugetul de stat, adică din taxele și impozitele plătite de români, iar numărul angajaților atinge în anumite cazuri cifre impresionante, de ordinul sutelor de mii.

Ministerul Educației se clasează pe primul loc, cu 292.069 de angajați, fiind urmat de Ministerul Afacerilor Interne, care are 123.761 de angajați. La polul opus este Ministerul Tineretului și Sportului, cu 104 angajați, potrivit unui raport al Ministerului Finanțelor, publicat în iulie 2022.

Concret, în cele 20 de ministere ale României, lucrează un număr total de 569.657 de bugetari, potrivit documentului consultat, informează ziare.com.

Ministerele nu sunt singurele instituții finanțate integral din bugetul de stat. Pe listă pot fi adăugate Administrația Prezidențială, Senatul României, Camera Deputaților, Curtea de Conturi sau Avocatul Poporului. De exemplu, 1.733 de bugetari erau angajați la Camera Deputaților în iulie 2022, la Serviciul de Telecomunicații Speciale cifra ajungea la 2.969, iar Secretariatul General al Guvernului avea 5.013 angajați.

Citeşte articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *