Skip to content
Politică

Ministerul Afacerilor Externe a refuzat deschiderea de noi secţii de votare în Italia

Românii din diaspora au propus Ministerului de Externe de la Bucureşti soluţii pentru fluidizarea procesului de votare, însă au fost refuzaţi! S-a întâmplat în Marea Britanie, dar şi în Italia, în zone unde trăiesc comunităţi mari de români înainte chiar de primul tur de scrutin. Mai multe primării au oferit spaţiu şi ajutor logistic pentru organizarea de secţii de votare.

Una dintre primăriile care au oferit ministerului de Externe spaţiu şi ajutor logistic pentru organizarea de secţii de votare este cea din Verbania, oraş aflat în nord-vestul Italiei. Consulatul României din Torino a fost anunţat de această posibilitate înainte de primul tur de scrutin, pe 8 septembrie 2014.

Primăria din Verbania a răspuns afirmativ cererii mele de organizare a unei secţii de votare în oraşul nostru. MAE urma să aprobe şi să pună la dispoziţie resursa umană pentru organizarea alegerilor în cele mai bune condiţii. Din păcate, MAE nu a mai răspuns nici într-un fel”, a spus Adrian Chifu, consilier la Primăria din Verbania, conform digi24.ro.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în Rignano Flaminio, oraş aflat la 40 de kilometri de Roma, în regiunea Lazio, regiune unde trăiesc oficial 165.000 de români. Primăria s-a arătat dornică să sprijine ministerul de Externe în organizarea unei secţii de votare.

1 comentariu la “Ministerul Afacerilor Externe a refuzat deschiderea de noi secţii de votare în Italia

  1. Nu vreti voi sa votati pentru Italia si nu pentru Romania, unde nu stiti ce se mai intampla? In 2009 ne-ati ingropat cu Basescu pe inca 5 ani, acum cu Iohannis, dupa ce vedeti ca luati teapa si cu asta, peste 5 ani iar aveti pretentia ca stiti ce e mai bine pentru noi, cei care traim cu ala pe care vreti sa ni-l impuneti, si iar votati pe altul despre care credeti ca stiti ceva dar nu stiti nimic, pentru ca traiti acolo, dupa cum va aburesc prin ziarele din strainatate tot felul de securisti si demagogi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *