Ministerul Agriculturii: Sectorul agricol din România, în atenţia investitorilor din Regatul Arabiei Saudite

Sursa foto: X

Ministrul Agriculturii, Florin Barbui, s-a întâlnit la Riad cu managementul Companiei SALIC, fond de investiţii în domeniul agricol, precum şi cu conducerea Autorităţii pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite.

”În marja deplasării realizate de ministrul Florin-Ionuţ Barbu la Riad, împreună cu delegaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, oficialii români au avut întâlniri cu managementul Companiei SALIC, fond de investiţii în domeniul agricol, precum şi cu conducerea Autorităţii pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite. SALIC are ca obiectiv realizarea de activităţi de investiţii atât în ​​interiorul, cât şi în afara Regatului Arabiei Saudite, pentru a crea o strategie de securitate alimentară prin furnizarea de produse alimentare şi stabilizarea preţurilor acestora. Acest lucru presupune inclusiv încheierea de parteneriate naţionale, regionale şi internaţionale”, precizează ministerul într-un comunicar.

Ministrul Florin Barbu i-a asigurat pe reprezentanţii SALIC că sectorul de creştere a animalelor este în plină dezvoltare în ţara noastră.

”Fermierii sunt încurajaţi să investească în zootehnie, atât ca sursă de materie primă pentru industria alimentară, cât şi pentru valorificarea producţiei însemnate de cereale a României, aducând astfel plus valoare produselor realizate şi dezvoltând lanţuri integrate. Ministrul român al agriculturii a subliniat oportunităţile multiple de investiţii în sectorul agricol românesc”, se arată în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: