Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vrea să majoreze la 65 milioane de lei schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, de la 54,04 milioane lei cât era prevăzut inițial, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru modificarea articolului 19, aliniatul (7) din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.
„Suma alocată ajutorului de stat pentru anul 2020 este de maximum 65 milioane lei, din care 30 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, respectiv 35 milioane lei pentru speciile ovine și caprine, și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2020„, informează profit.ro.
La articolul 18 din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare, erau prevăzute sumele alocate pentru anii 2015 – 2020. La la art.19 este prevăzută suma alocată pentru anul 2020, respectiv maximum 54,04 milioane lei, din care 25,01 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, respectiv 29,03 milioane lei pentru speciile ovine și caprine.
PNL, „pe un butoi de pulbere”. Președintele dorit de Rareș Bogdan și aripa anti-Orban la conducerea partidului
O bătaie de joc! Un fost ministru al Sănătății anticipează un eșec al campaniei de vaccinare: ”Va trebui să reluăm totul de la zero”
Cine este Ciprian Teleman, ministrul Cercetării de la USR-PLUS. Firma soției, mandatar financiar pentru USR la alegeri
Vlad Voiculescu promovează informații false pe Facebook. Bătaie de joc în campania de vaccinare anti-Covid
Florin Cîțu și Ludovic Orban nu își mai vorbesc. Mutarea care a iscat disputa dintre cei doi
Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului. Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate întreprinderilor individuale și familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care dețin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum și persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii animalelor.