Skip to content
Politică

Ministerul Apărării, în discuții cu SUA pentru cumpărarea de avioane F-16

ligamilitarilor.ro

Ministerul Apărării a anunțat că este în discuții cu SUA pentru a cumpăra avioane F-16. Anunțul a fost făcut miercuri de Mihnea Motoc, ministrul Apărării, atunci când acesta și-a prezentat bilanțul.

„O vreme, asigurarea spatiului aerian se va realiza in paralel cu aparatele F-16 si Mig21 Lancer, dar va trebui sa continuam achizitionarea de aparate F-16. Inca de la inceputul anului am lansat o scrisoare circulara tuturor aliatilor europeni care au in dotare aparate F-16, avioane care ar trebui sa raspunda unor asteptari ale noastre. Din motive care tin de evolutia mediului general de securitate, niciunul dintre acesti aliati nu poate, la ora la care vorbim, sa puna la dispozitie o escadrila de F-16”, a spus Mihnea Motoc, potrivit hotnews.ro.

Ministrul Apararii a explicat ca, in aceste conditii, partea romana s-a orientat spre discutii directe cu guvernul producatorului avioanelor F-16.

„Ca atare, spre finalul anului, ne-am orientat spre discutii directe cu guvernul producatorului, adica guvernul Statelor Unite, care, desigur, are viziunea cea mai cuprinzatoare a aparatelor disponibile si urmeaza sa punem cap la cap o oferta pe care sa o analizam”, a adaugat Motoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *