Ministerul Apărării: Paraşutiştii NATO se antrenează în toată Europa

suport-NATO
Sursa foto: pixabay

Ministerul Apărării a transmis, miercuri seară, că exerciţiile miliytare la scară largă sunt necesare pentru a face faţă provocărilor actuale. 13.000 de soldaţi din 17 ţări participă la exerciţiul Swift Response 24, care se desfăşoară pe întreg teritoriul Europei, 5.000 fiind în România.

”Paraşutiştii NATO se antrenează în toată Europa! 13.000 de soldaţi din 17 ţări participă la exerciţiul Swift Response 24, care se desfăşoară pe întreg teritoriul Europei”, au transmis, miercuri seară, oficialii Ministerului Apărării, într-o postare pe pagina de Facebook, În România, aproximativ 1.400 de paraşutişti din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos au executat desantarea în zona Aerodromului din Câmpia Turzii.

”Cu cât ne instruim mai mult la o asemenea scară şi complexitate, cu atât suntem mai bine pregătiţi pentru orice situaţie. Exerciţiul Swift Response face parte din Steadfast Defender24, cel mai mare exerciţiu militar al NATO, la care participă aproximativ 90.000 de soldaţi din toate cele 32 de ţări NATO”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Instituţia precizează că pe teritoriul României momentul principal a fost paraşutarea rapidă a unei forţe multinaţionale interoperabilă credibilă pentru a interveni imediat şi eficient într-o situaţie de criză.

Citeste mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: