Skip to content
Politică

Ministerul Comunicațiilor dă Poșta Română pe mâna DNA

ziuaconstanta.ro
" "

Ministerul Comunicațiilor a sesizat, joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA) după ce a găsit mai multe nereguli la Poșta Română. Oficialii ministerului au descoperit nereguli care vizează: procedurile privind achizitia publica pentru IT&C, nereguli la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, cat si la derularea procedurii privind achizitia de masini.

Ministerul Comunicațiilor a oferit, pentru hotnews.ro, mai multe detalii despre situația în care se află Poșta Română.

" "

„Compartimentul de Control si Audit din cadrul Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a finalizat controlul desfasurat efectuat la C.N. Posta Romana S.A., in perioada 26.08 – 30.09 2016. Precizam ca acest control s-a efectuat in baza actelor si documentelor puse la dispozitie de Compania Nationala Posta Romana.

Concluziile raportului au fost inaintate astazi, 20 octombrie 2016, catre Directia Nationala Anticoruptie.

Dintre aspectele supuse verificarii, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizam: nereguli identificate la procedurile privind achizitia publica pentru IT&C; nereguli la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, cat si la derularea procedurii privind achizitia de masini.

Prin urmare, MCSI a decis, avand in vedere constatarile Corpului de control al ministerului, sa sesizeze Directia Nationala Anticoruptie, privind operatiunile sau actele ilicite, in legatura cu care au rezultat indicii de savarsire a unor posibile fapte, care pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni, urmand ca organul de urmarire penala sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiilor”, precizează oficialii ministerului, citați de hotnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *