Skip to content
Cultura

Ministerul Culturii susţine achiziţia de lucrări de artă contemporană prin MNAC, căruia îi va suplimenta bugetul cu 2 milioane de lei

www.rfi.ro

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce va aproba suplimentarea cu 2 milioane de lei a bugetului pe anul acesta al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC) pentru achiziţia de lucrări.

Ministerul Culturii va implementa instrumente de achiziţie de artă contemporană pentru patrimoniul cultural naţional prin care să stimuleze producţia şi tezaurizarea artei contemporane pentru muzee şi colecţiile statului, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a MC.

„Am decis să venim în sprijinul artiştilor plastici contemporani a căror activitate, de participare cu lucrări la bienale, saloane de artă sau târguri de artă, inclusiv cu vernisaje în spaţii neconvenţionale, a fost suspendată”, a transmis marţi ministrul Bogdan Gheorghiu.

El a adăugat: „Ministerul Culturii va susţine achiziţia de lucrări de artă plastică, prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană, şi va aproba suplimentarea cu 2.000.000 de lei a bugetului MNAC pentru anul 2020. Urmează să stabilim metodologia Achiziţiilor de Artă Contemporană pentru anul 2020, inclusiv componenţa comisiei de selecţie şi evaluare a ofertelor privind achiziţiile de lucrări de artă contemporană. Calendarul desfăşurării achiziţiilor va fi conceput şi adaptat în funcţie de evoluţia crizei care a impus decretarea stării de urgenţă în România”.

Arta contemporană nu a mai fost inclusă prin achiziţie în patrimoniul statului din anul 2008, mai este menţionat în mesaj, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *