Ministerul Culturii va da în judecată firma care trebuia să consolideze şi să restaureze Muzeul „Enescu”

Sursă foto: Facebook / Raluca Turcan

Ministerul Culturii a anunţat că va da în judecată firma SC Eldiclau SRL care s-a ocupat de consolidarea şi restaurarea Muzeului Naţional „George Enescu” deoarece „şi-a dovedit incapacitatea de a gestiona obligaţiile contractuale”, instituţia precizând că „firma a încasat până în prezent 8.408.659 lei, fără TVA, reprezentând 25% din valoarea contractului de execuţie lucrări”.

„Având în vedere că SC Eldiclau SRL şi-a dovedit incapacitatea de a gestiona obligaţiile asumate prin contractul referitor la consolidarea şi restaurarea Muzeului Naţional „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, s-a luat decizia de a nu prelungi contractul cu această firmă; a fost blocată garanţia de bună execuţie constituită până în prezent în cadrul contractului, în valoare de 929.025 lei în contul deschis la dispoziţia Autorităţii Contractante”, transmite Ministerul Culturii la solicitarea jurnaliştilor.

Ministerul Culturii s-a înscris la masa credală pentru recuperarea creanţelor iar „după estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului vom acţiona în instanţă executantul şi va emite certificat constatator negativ pentru executant, astfel încât acesta să nu mai poată participa la proceduri de achiziţie ulterioare”.

În baza situaţiilor de lucrări prezentate, SC Eldiclau SRL a încasat până în prezent 8.408.659 lei, fără TVA, reprezentând 25% din valoarea contractului de execuţie lucrări, inclusiv actualizările aplicate conform legii. Ministerul Culturii menţionează că nu au fost plătite lucrări care nu au fost executate.

După estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului, Ministerul Culturii va acţiona executantul în instanţă şi va emite certificat constatator negativ pentru acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: