Ministerul Culturii va trimite Corpul de Control la Muzeul Naţional de Artă al României

Sursa foto: X

Ministerul Culturii a informat joi că va trimite Corpul de Control la Muzeul Naţional de Artă al României, după ce a primit mai multe memorii din partea unor angajaţi care au reclamat faptul că există „discriminare, presiune” şi chiar „harţuire sexuală”. Sesizările din ultimele zile şi continuarea conflictului au determinat ministerul să facă o anchetă.

„În cadrul conflictului mai vechi din cadrul MNAR, au fost depuse la Ministerul Culturii 7 memorii (toate odată) în data de 19 aprilie 2024 care invoca disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei, discriminare, presiune şi unul care se refera la actiuni ce pot fi interpretate drept hărţuire cu tentă sexuală (memoriul 2313/19.04.2024), plus o sesizare a directorului economic (în data de 23.07.2024)”, a precizat Ministerul Culturii.

Ministerul Culturii, în conformitate cu prevederile legale, a solicitat în luna aprilie Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) o analiză şi un punct de vedere ca urmare a acestor sesizări. Răspunsul MNAR precizează faptul că, la nivelul instituţiei, a fost sesizat consilierul de etică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: