Ministerul de Interne: SEAP a fost interconectat cu HUB-ul de servicii al MAI

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De la data de 1 august, HUB-ul Ministerului Afacerilor Interne şi-a îmbunătăţit secţiunea de obţinere a cazierului judiciar online prin integrarea acestuia cu sistemul de achiziţii publice naţionale (SEAP).

„Noua integrare permite utilizatorilor să obţină cazierul judiciar rapid, eliminând timpul de aşteptare şi deplasările la ghişeele clasice. Acum, utilizatorul îşi poate transmite direct din contul său cazierul judiciar în format electronic, semnat cu certificat digital calificat, către sistemul de achiziţii publice naţionale (SEAP). Această funcţionalitate contribuie major la transparentizarea procedurilor de achiziţie publică şi simplificarea administrativă, asigurând un proces eficient şi sigur pentru toţi utilizatorii”, informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, MAI a implementat şi posibilitatea de a trimite cazierul judiciar online către o adresă de email. Astfel, prin această opţiune creşte semnificativ modalitatea de accesare a acestui tip de documente de către cetăţean.

„Precizăm că, de la inaugurarea serviciului de caziere judiciare online şi până astăzi, au fost emise 546.000 astfel de documente semnate electronic. Peste jumătate de milion de conturi pe HUB-ul MAI. Numărul total de accesări al portalului de servicii online al Ministerului Afacerilor Interne este de 12.793.000, iar numărul de conturi create a ajuns la 510.000. În continuare cel mai accesat serviciu este platforma ePAŞAPOARTE unde peste 1,6 milioane de cetăţeni s-au programat în vederea depunerii documentelor necesare obţinerii paşaportului. De asemenea, al doilea cel mai accesat serviciu al HUB-ului rămâne MAI jobs, unde sunt centralizate toate posturile vacante scoase la concurs de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne”, precizează Ministerul de Interne.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: