Ministerul Dezvoltării: Finanțare pentru 49 de proiecte noi de infrastructură

ADRIAN VESTEA
Sursa foto: Inquam / George Călin

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, a semnat, marţi, 49 de noi contracte de finanţare, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei.

Contractele au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, şi urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea sau extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare, modernizarea staţiilor de epurare şi construirea de poduri.

„Este necesar ca toţi cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunităţi. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reuşeşte să facă la nivelul comunităţilor locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată ţara”, a declarat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă, preluat de AGERPRES.

Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de reţele de alimentare cu apă, 17.000 km de reţele de canalizare, 2.000 km de drumuri judeţene şi 15.000 km de drumuri locale, precum şi 104 obiective de investiţii, preluate din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuţie a gazelor naturale.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL