Skip to content
Economie

Ministerul Dezvoltării, plăţi de 114 milioane de lei pentru investiţii realizate prin ambele etape ale PNDL

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministerul Dezvoltării a făcut joi plăţi de aproape 114 milioane de lei pentru investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, MDLPA a virat suma de 113.984.019,23 de lei în vederea decontării facturilor pentru 204 obiective de investiţii realizate prin cele două etape ale PNDL. Pentru etapa I a fost achitată suma de 8.625.882,08 lei pentru 30 de obiective, iar pentru etapa a II-a a programului au fost decontate facturi în valoare de 105.358.137,15 de lei pentru 174 obiective, precizează ministerul într-un comunicat.

Continuăm plăţile către primăriile care au contractat investiţii prin proiecte de dezvoltare locală cu finanţare prin PNDL. Sprijinul pentru administraţiile locale rămâne un obiectiv esenţial pentru dezvoltare şi armonizarea standardelor de trai la nivelul întregii ţări„, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Situaţia plăţilor efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA, la adresa https://mdlpa.ro/pages/plati.

PNDL, aprobat prin OUG nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi, potrivit MDLPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *