Skip to content
Politică

Ministerul Economiei a dezvăluit planul de dezvoltare a industriei aeronautice din România

Ministerul Economiei a dezvăluit planul pentru construirea unei fabrici de elicoptere pe teritoriul României, chiar din a doua jumătate a lunii octombrie 2015.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu, s-a întâlnit, recent, cu reprezentanți ai companiilor Airbus Helicopters (Franța) și Airbus Helicopters Industries (România).

„În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată determinarea pentru realizarea în România a unei noi capacități industriale destinate producției de elicoptere și finalizarea procedurilor legale de obținere a ajutorului de stat și a autorizațiilor de construire a noii fabrici. Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse în noul Acord de cooperare care va contribui la definirea și statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea largă a unor companii românești din industria aerospațială, în calitate de potențiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter. Reprezentanții Airbus Helicopters au menționat că, în condițiile în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite în timp, este posibil ca începerea lucrărilor de construcție la noua fabrică de elicoptere să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie”, arată un comunicat al ministerului de resort, citat de agerpres.ro.

În România ar putea fi produse elicopterele de tip Super Puma Mk1, iar înființarea acestei capacități de producție va asigura și crearea de noi locuri de muncă, primul lot de angajați cu înaltă calificare fiind finalizat în proporție de 95%.

În septembrie 2014, fostul ministru al Economiei, Constantin Niță, și președintele Airbus Helicopters, Guillaume Faury, au semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernul României și Airbus Helicopters privind Proiectul Super Puma MK 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *