Ministerul Economiei: Solicitările de autorizare în domeniul turismului vor putea fi depuse online din ianuarie 2024

Sursa foto: Wikipedia

Solicitările de autorizare în domeniul turismului vor putea fi depuse online din luna ianuarie 2024, prin intermediul noului sistem informatic – SITUR.GOV.RO anunţă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

„SITUR.GOV.RO nu este doar un simplu instrument tehnologic, ci reprezentă angajamentul MEAT pentru eficienţă, transparenţă şi progres. Noul sistem informatic înlocuieşte, astfel, tradiţionalele proceduri de depunere fizică a documentelor pentru obţinerea autorizaţiilor în domeniul turismului, permiţând un acces facil la toate etapele acestui proces.

Pe scurt, vorbim despre o reducere semnificativă a birocraţiei, care implică o creştere a calităţii serviciilor oferite, şi mai ales despre o experienţă îmbunătăţită pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. De un real ajutor ne-a fost şi industria de profil care, prin reprezentanţii ei, a răspuns pozitiv tuturor apelurilor noastre, în vederea consultărilor şi schimbului de know-how. În încheiere, alături de o echipă bine pregătită pentru această reformă digitală, doresc să anunţ public că lansarea SITUR.GOV.RO pe piaţă va avea loc la începutul anului viitor, în a doua jumătate a lunii ianuarie”, a declarat Lucian Ioan Rus, secretar de stat în cadrul MEAT, coordonator al activităţilor de turism.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a organizat vineri conferinţa de închidere a proiectului „Eficientizarea activităţilor de autorizare şi control a operatorilor economici prin implementarea unui sistem informatic integrat dedicat” – Cod MySMIS 127623/cod SIPOCA 595. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare şi ai mediului asociativ de profil, precum şi partenerii privaţi ai proiectului, în scopul diseminării rezultatelor obţinute şi prezentării platformei SITUR.GOV.RO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL