Skip to content
Economie

Ministerul Economiei: Statul român redevine acţionar majoritar la Şantierul DMHI Mangalia

ziaruldeiasi.ro

Tranzacţia prin care Ministerul Economiei preia pachetul majoritar de 51% la şantierul DMHI Mangalia a fost finalizată, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis, luni, AGERPRES.

Astfel, Ministerul Economiei, prin şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acţionar majoritar cu 51% din acţiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deţine 49% şi va prelua controlul operaţional.

‘Experienţa şi managementul olandez vor contribui la stabilizarea şantierului, fiind aşteptată o recuperare durabilă şi eficientă a activităţii. În calitate de acţionar majoritar statul român va monitoriza cu atenţie evoluţia în Şantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial’, se mai arată în comunicat.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat că acum există motive de optimism în interiorul companiei şi în rândul comunităţii locale, care s-a aflat o perioadă mult prea îndelungată de timp într-o situaţie dificilă.

‘Sunt bucuros să pot anunţa finalizarea tranzacţiei pachetului de acţiuni la Şantierul din Mangalia, la exact 4 luni de când am anunţat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situaţie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce priveşte viitorul şantierului şi revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activităţii în şantier şi la dezvoltarea acestuia’, a completat ministrul, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, este o premieră pentru România ca statul român să redevină acţionar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat.

‘Şantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reuşită majoră. Totodată, este o dovadă a politicii economice naţionale demne pe care şi-a asumat-o Guvernul şi este o dovadă că ne ţinem de cuvânt şi că realizăm ceea ce spunem că vom realiza’, a mai afirmat ministrul Economiei.

La rândul său, Frank Eggink, membru în consiliului de administraţie al Damen Shipyards Group şi CFO, a anunţat că vor fi păstraţi în companiei angajaţii calificaţi.

‘Damen îşi propune să restabilească sănătatea financiară a şantierului, să stabilizeze ocuparea forţei de muncă şi să urmărească oportunităţi comerciale pe plan internaţional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziţie lină şi va păstra angajată resursa umană talentată şi calificată’, a afirmat Egglink, citat în comunicatul ministerului.

Citește mai mult: economica.net 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *