Skip to content
Educație

Ministerul Educaţiei: 123.250 de candidaţi, respectiv 93,95% dintre cei înscrişi, s-au prezentat la proba de matematică a Evaluării Naţionale

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educaţiei a transmis, joi seară, că 123.250 de candidaţi, respectiv 93,95% dintre cei înscrişi, s-au prezentat la proba de matematică a Evaluării Naţionale. 7.926 de candidaţi au absentat, mai mulţi decât la Limba română. Vineri are loc ultima probă.

Astăzi, 24 iunie, s-a desfăşurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naţionale

a absolvenţilor de clasa a VIII-a (sesiunea 2021). Au fost prezenţi 123.250 de candidaţi (93,95%). Au absentat de la această probă 7.926 de candidaţi. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3 candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1  (unu)”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că subiectul şi baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă scrisă (Limba şi literatura maternă) va avea loc vineri, 25 iunie. Sunt aşteptaţi să participe cei peste 8.000 de elevi înscrişi.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale (GDPR). Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că „nu au fost, din fericire, incidente majore” la Evaluarea Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *