Ministerul Educației a discutat despre extinderea parteneriatului cu Institutul Biden și Universitatea Delaware

ligia-deca-media.pnl
Sursa foto: media.pnl.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, cu prilejul unei întrevederi pe care a avut-o cu Valerie Biden Owens, preşedinte al Institutului Biden, şi cu echipa extinsă a Institutului şi a Universităţii Delaware, că faptul că universităţile şi institutele americane au devenit interesate să colaboreze cu România reprezintă o dovadă a progresului pe care sistemul românesc de învăţământ universitar l-a făcut în ultimii ani.

„Faptul că universităţile şi institutele americane au devenit interesate să colaboreze cu România reprezintă o dovadă a progresului pe care sistemul nostru de învăţământ universitar l-a făcut în ultimii ani. Este important să ne promovăm ţara şi oferta educaţională pentru a atrage parteneri valoroşi”, a afirmat Ligia Deca, potrivit unui comunicat remis presei.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, alături de ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, şi rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, a avut miercuri o întrevedere cu Valerie Biden Owens, preşedinte al Institutului Biden, şi cu echipa extinsă a Institutului şi a Universităţii Delaware.

Potrivit sursei citate, ministrul Educaţiei a prezentat echipei Biden măsurile garantate prin noua lege a învăţământului superior în vederea internaţionalizării universitare: microcertificările, susţinerea universităţilor să adere la reţele internaţionale, burse pentru cercetare în afara ţării în timpul masteratului, doctoratului şi al programelor post-doctorale.

De asemenea, Deca a prezentat principalele domenii în care România are cea mai „mare nevoie” de expertiză internaţională: evaluarea standardizată, politici integrate de reducere a inegalităţilor educaţionale, educaţie media şi sănătatea mentală a copiilor şi tinerilor.

„Reprezentanţii Institutului Biden au prezentat programul lor de formare a profesorilor în domeniul cetăţeniei democratice şi sprijinul pe care îl oferă unui district dezavantajat pentru îmbunătăţirea propriilor politici educaţionale şi sociale. În aceeaşi măsură, reprezentanţii Institutului au dorit să afle mai multe informaţii despre Programul Naţional Săptămâna verde derulat în România, discuţia abordând şi modalitatea în care un astfel de program ar putea fi aplicat la nivelul Universităţii Delaware”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, cele două delegaţii s-au pus de acord să ofere studenţilor din România oportunitatea de a participa la o conferinţă găzduită de Institutul Biden în martie 2024, să iniţieze întâlniri de lucru între cercetători pe teme comune de interes, spre exemplu educaţie media, şi să organizeze mobilităţi pentru studenţi, în cadrul programului Erasmus+.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: