Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar

Învățământ preșcolar, grădiniță
Învățământ preșcolar, grădiniță. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar. Astfel, părinţii ai căror copii au urmat învăţământul preşcolar şi care împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a-i înscrie în clasa pregătitoare.

Proiectul prevede faptul că părinţii ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.
Totodată, părinţii ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru următorul an şcolar sau ai celor al căror nivel de dezvoltare nu este corespunzător pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă – în grupa mare.
Calendarul înscrierii în învăţământul primar (2024-2025) prevede că în perioada 11 aprilie – 14 mai are loc depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: